Jag går off the grid inför säsongsfinalen

Off the grid

Nu börjar en prekär vecka. Det är på allvar, det här. På söndagkvällen sänds finalen i »Lost«. Tillsammans med onsdagens avsnitt betyder det nästan två och en halv timme med upplösningen som jag väntat på sedan Jack första gången öppnade ögonen på stranden. Det är ett helt liv sedan.

Så, en intensiv tittning imorgon med de senaste tre-fyra avsnitten igen som uppladdning innan? En hel natt på bloggarna och forumen därefter för att försöka summera, dekoda och göra bokslut?

Nja.

Omständigheter gör att jag inte kommer ha möjlighet att se det förrän om en vecka. Nästa helg. Och det leder såklart till en jobbig konsekvens: The web will be abuzz with talk om »Lost« med intervjuer och snack och nyheter. Jag kan inte vara där.

Lösningen blir alltså att gå off the grid. Inga RSS-flöden. Inget Twitter. Inget surfande på några sidor som inte är hundra procent säkerställda att de inte innehåller spoilers, och då helst bara om jag måste.

Jag har rätt mycket jobb kring »Giro d’Italia« nu, men det borde vara lugnt. Eller? Cyclingnews.com:s avslappnade liverapportering från etapperna… Är den verkligen helt säker? Den är visserligen australisk men kan jag vara säker på att de inte slänger in någon pun om »Lost«-finalen? Där har jag identifierat min enda säkerhetsrisk.

Jag kommer fortsätta skriva på bloggen, men jag kommer inte att besöka bloggen. Så era smarta kommentarer kommer stå obesvarade. Trollen kommer släppas lösa att härja fritt. Vi raderar »interaktivitet« från listan över egenskapet det här mediet har. För det här är på allvar. Att hålla sig undan F1-resultat tills en rip kommer på kvällen är en barnlek i jämförelse med detta.

Off the grid. Ses på andra sidan.