Popförsommaren 2010

Karl X Johan-tweet

Kanske inbillar jag mig bara. Kanske är det bara för att jag känner lite som twittraren ovan. Men efter en tid då popsfären puttrat framåt på autopilot upplever jag att det händer spännande saker på ganska många håll nu.

Jag lyfter upp en kommentar som kom till min tidigare postning om »Flames«:

“Och nu kan man lyssna på Karl X Johans låt So ON på http://www.eeemotion.se. Den släpps 8 juni, tillsammans med Flames.”

Eftersom det här med att lyfta upp kommentarer till nya inlägg verkar vara mitt nya modus operandi så är den här postningen också ett slags call to arms.

Vad för nytt får dig att älska musik den här våren? Posta dina poptips nedan. Det kan vara hippt eller töntigt, obskyrt eller självklart. Kört hårt bara. Vi sammanställer en best-of-försommar tycker jag.

Själv är jag, förstås, helt såld på Kylie Minogues nya.

 • http://iblandmixern.blogspot.com Filip

  Gjorde ett försök till spellista för våren och sommaren. Det mastodontlandade till slut på 205 låtar.

  Innehållet är ganska varierat. Mest “upptempo” såklart, men också andra kända och mindre kända pärlor från olika årtionden och genrer. Det finns vissa tankar bakom spelordningen, avslutningen upplevs t ex bäst i ett mer onyktert tillstånd, men man lyssnar självklart hur man vill.

  Det blir alltså inte en låt, utan en hel jävla spellista. Ursäktar tilltaget med att det är alltid kul att utbyta musik. Ser framemot övriga bidrag till listan!

  http://open.spotify.com/user/gillespie/playlist/2HAiS0n97FXvRkM0SDWMd4

 • Martin

  Jag återvänder alltid till TTA på vårkanten. Till exempel “A New Chance”, gärna i remix av Juan MacLean.

 • http://www.monotoni.se Billy R

  Filip: Tackar för den! Jag tror du dödade allt motstånd. :)

  Martin: Ja, jag brukade göra det, ända tills jag härom månaden satt över 7 timmar i en nattbuss där en best of TTA-skiva snurrade om och om och om igen. Är lite trött på dem på grund av det.

 • Robert

  På en bilresa till sola i Karlstad i helgen lyckades jag spela dessa låtar runt tio gånger. De känns väldigt våriga för mig just nu.

  Kendal Johansson – Blue moon (http://vimeo.com/8240414)

  Kalle J – Vingslag

  The Radio dept. – Never follow suit

  My enemy – Khreis