Misc, vecka 24

För ett tag sedan skrev jag om teasertrailers för filmer och efterlyste liknande experiment inom annan popkultur. Igår kom teasern för The Concretes kommande album som är precis sånt jag vill ha. Fint!

Och om vi ska prata förhandstittar: Något som jag tycker ser väldigt fint ut är trailern till Sofia Coppolas nya »Somewhere«.

För en mer kritisk syn på den här sortens teasers så kan man lyssna på förra veckans »Obiter dictum« där vi pratade förväntanskultur och hype.

»Kobra« handlade för några veckor sedan om DJn. Bland annat fick vi följa med Axwell när han spelade inför 50000 i Miami. Passa på att se det innan den 25 juni när programmet upphör. Swedish House Mafia är det största Sverige har i musikväg men när de gör premiär på sitt historiska gästspel på Pacha finns inget av de stora svenska medierna på plats. Även om jag inte tilltalas av deras svulsttopplistehouse tycker jag lite synd om alla som sedan Svek-tiden blivit jättenamn i den internationella dansmusiksvängen men varit hänvisade till barklubbar i här hemma.

I det nummer av Rocky som är ute nu har jag en artikel om problemen med hur man skyltar och varnar vid slutförvaring av kärnavfall. Hur kommunicerar man med en annan civilisation (eftersom vår lär ha dött ut) om 2-3 istidar att de inte får ner och rota i marken? Ett antal serietecknare har gjort otroligt roliga förslag som ackompanjerar texten. Det är en artikel jag längtat efter att få skriva sedan IAEA lanserade panikskylten.

Jag är svag för smart arkitektur. Om man ska bygga en bro mellan Hong Kong-Zhuhai-Macau så kommer problemet att det är vänstertrafik i Hong Kong och högertrafik i resten av Kina. Kika på den vackra slideshowen med NL Architects lösning, som bygger på en bro som slingrar runt sig själv.