Tillbaka vid terminalen

Reboot. Solen står inte högt längre. När man är på väg hem från syltan kommer då och då de där brisarna som antyder att novemberkvällar med tända ljus och djupt röda viner står för dörren. Vi går mot mörkret, men vi går hand i hand. Lämna mig inte nu, för det kommer bli ett par bra månader här.

Så, vad har hänt under bloggens sommarpaus?

Äntligen finns mitt Mr.Suitcase-album från 2007 på Spotify. Affischen för »Låt den rätte komma in«-remaken är är den snyggaste på länge. Jag såg en minidokumentär om hip-house från 1989 och tänkte på hur länge som gått. Ett bokprojekt har avslutats och ett nytt har påbörjats. Jag förälskade mig i Emily Jane Whites mörka folk på »Victorian America« och »Dark Undercoat«. »Mad Men« började ny säsong och briljanta komikern Sara Benincasa gjorde bästa recapen. Jag var på bunkerguidning i Berlin. BBCs nya tolkning av »Sherlock« var bedårande bra. Jag hängde i Frönäs och tänkte återigen att jag egentligen borde bo på Öland. Nick Cave skriver manus till nya »The Crow«-filmen och mörkerskalan slår i topp på ett mycket fint vis. Jag såg Marit Bergman göra en väldigt fin pianospelning på Gröna Lund. Jag såg om hela »The Wire« och de där tre sista säsongerna av »Spooks« som legat och väntat så länge. Jag såg »Lost«-epilogen »The New Man In Charge« och tyckte den var mysig, men lite klen. Som en ursäkt till alla dem som inte riktigt fattade. Är fast bestämd i att vägen dit snarare än lösningen var poängen med det ändå. En uppgradering och ominstallation av datorn har gjort att jag fått en ny, fräsch start. Bland annat postar jag det här från den lilla mysiga bloggpostningsappen »Blogo« som hittills känns väldigt trevlig men som jag säkert kommer bli irriterad på så småningom.

Ja, det hände väl mer. Men inget som skakade om marken precis. Sammanfattning: Sommaren var ganska god mot oss. Nu skriver vi en ny bibel.

Det är 236 dagar kvar. Vi har så mycket kvar att uträtta.

Hur var din sommar?

  • Christoffer

    Hiphouse!

    Skulle göra vad som helst för att få tag på inspelningar från Mats Nileskärs program på P3 (som hette Hip House) i slutet av 80-talet. Minns att Kjell Alinge också spelade en del i fantastiska Eldorado. Snacka om omvälvande för en 15-åring hemma i pojkrummet i Klippan.