Rocklyrik, låttexter och teleportering i dagens podcast

Nej, jag ger mig inte när det gäller cross-promotion. Då och då tänker jag tipsa om att det är fredag och att ett nytt avsnitt av kulturpodcasten Obiter dictum har kommit, som det gör varje fredag.

Efter allt nedgrottande i artefakter från kalla kriget den senaste veckan här på BASS kan det vara skönt att växla spår. I dagens avsnitt tar vi reda på om den episka rocklyriken har dött och om det i så fall är internet som är anledningen. Till hjälp för att reda ut det och andra frågor kring låttexter har vi Promise and the Monster och ena halvan av Karl X Johan.

Dessutom funderar vi lite över exakt hur mycket popkulturella referenser som fiktiva karaktärer bör ha för att vi inte ska uppfatta dem som korkade.

Klicka för att ladda ner som mp3.
Klicka här för att prenumerera på podcasten via iTunes.

Klicka här för att prenumerera på podcastens RSS i annat program.

Du kan också lyssna på den direkt här:

  • Olle

    Ett gott exempel på en låt som behandlar ny teknik och kärlek är ju james figurine – 55566688833. “I have to type 11 numbers into my cellphone/ just to make it spell love, so I usually don’t” I dessa T9/iphonedagar är den tekniken iofs redan förlegad!