Epilog till kalla kriget-veckorna

Det är dags att lägga locket på det vältrande i betongkolosser och shady stuff som präglade bloggen veckorna innan det blev en bugg i systemet. Och göra det som behövs i de här lägena: Reboota. Men: två små saker innan jag byter fot:

För den som vill besöka Elefanten i Sollentuna kommer det vara en guidning där den 16 oktober då DN kör sin »Stockholm under jord«-dag. Jag hittar inget program för hela dagen men ser att det kommer vara öppet i Elefanten här.

När jag förut listade hemska platser att besöka så fanns Tjeljabinsks närliggande katastrofområden i Techa-floden och Karatjaj-sjön med. Charlotte tipsade i kommentarsfältet till förra postningen om dokumentären »Tankograd« som finns att se i SVT Play. Den handlar om Tjeljabinsks moderna danskompani och staden de bor i. Trots att man inte får se den mytomspunna Karatjaj-sjön så är det en mycket bra skildring av vad sådär ett halvsekel av slapphänt hantering med högaktivt kärnbränsle leder till. Tack Charlotte!

Okej. Nu slutar jag geeka loss om det här. Jag måste försöka vinna tillbaka lite av den popcred som gått förlorad medan jag byggde mitt fallout shelter.