En timme ur Alan Howarths arkiv

Jag var runt 15-16 år när jag köpte soundtracket till »Escape From New York« på en svindyr import-LP på »Space Records«. Det var och är ett av de bästa soundtracks jag hört. Jag älskade John Carpenters filmer och musiken som han själv var med och producerade följde dem perfekt i ton och känsla.

På baksidan av LPn var det en bild på två snubbar i lång hårt och sjaviga kläder. Den ena satt med en bas och den andra satt framför en modularsynt. Det var Carpenter och parhästen Alan Howarth. Jag ville alltid tro att det var Howarth som satt vid synten och gjorde de snygga ljuden, han som inte fick så mycket uppmärksamhet men som egentligen var den coola.

Men, struntsamma vilka berättelser jag diktade upp i mitt huvud om hur de arbetade. Jag kan ändå inte hitta bilden på webben nu för att reda ut det där och LP-omslaget är tyvärr försvunnet i tiden.

Alan Howarth var inblandad som ljuddesigner och kompositör i ungefär alla filmer jag älskat. Förra veckan grävde han för »Resident Advisor« djupt i arkivet och satte ihop en timmeslång mixtape med sin filmmusik. Det blir faktiskt inte så himla mycket bättre.

Ladda ner den direkt från »Resident Advisor« eller via deras podcast i iTunes.

 • Kim

  Tack för tipset! Här är direktlänken, för de som inte orkar regga sig på RA:s forum och avskyr iTunes: http://ra4.residentadvisor.net/audio/RA230_101025_Alan-Howarth-residentadvisor.net.mp3

 • http://www.monotoni.se Billy R

  Kim: ah! Good catch! Missade att det var login som krävdes på RA. Uppdaterar länken i inlägget när jag är vid dator.

 • Bernhard Lama

  Kan det här vara omslaget du menar?

  http://s.dsimg.com/image/R-211163-1282284824.jpeg

 • http://www.monotoni.se Billy

  Bernard Lama: Ja! Precis! Men… Bilden jag vill minnas finns inte på det. Hmm. Nå, det kanske inte är viktigt egentligen? Vad man tror sig minnas kan vara mer relevant än hur det faktiskt var, också. Det är den nere i vänstra hörnet jag syftade på. Tror jag.