Mer om filmmusik + M83-soundtrack läckt

Ett av mina absoluta favoritinlägg här på BASS från året som gått var debatten om filmmusikens hälsa. Det är ett favoritinägg eftersom det bara dundrade in kommentarer från er med grymma soundtracktips efteråt och jag upptäckte flera guldkorn bland dem. Crowdsourcing när den är som bäst!

Jag tänkte vända på två stenar till på det ämnet:

För det första: Soundtracket för »L’Autre Monde« som M83 och Emmanuel D’Orlando skrivit är läckt. Jag måste säga att jag nog hade för höga förväntningar (eller inte var tillräckligt påläst) för det är »bara« fem nya låtar av M83, men det är å andra sidan ganska okej spår så om du gillar honom kan en nedladdning vara på sin plats.

För det andra: I veckans avsnitt av »Obiter Dictum« kör vi en timmeslång special om filmmusik. Vi försöker reda ut vad som gör ett bra soundtrack, om det går att bryta loss musiken från filmen och listar givetvis favoriter i olika kategorier.

Klicka för att ladda ner som mp3.
Klicka här för att prenumerera på podcasten via iTunes.

Klicka här för att prenumerera på podcastens RSS i annat program.

Du kan också lyssna på den direkt här: