Fågelmassdöden ur alternativa perspektiv

Visserligen är fjäderfän som avlider inget nytt här på BASS, men vi får väl ändå säga att året har börjat i stor stil med fågel- och fiskmassdöd. Frågan är nu hur det går för oss mittemellan? Teorierna flödar om vad som ligger bakom att fåglarna ramlar ur skyn och fiskarna dör en masse, och det är stor spännvidd på förklaringarna.

Vi har National Geographic som menar att allt är mediahype, att detta händer hela tiden och bollar upp någon slags Ockhams rakhyvel-tes om att fyrverkerier tvingat ner fåglarna på låg höjd, och eftersom de har dålig nattsyn så kolliderade de med träd, bilar och andra föremål.

Och så har vi de som sett, och kanske till och med uppskattat, Jon Amiels »The Core«, och tänker på havererade magnetfält och stundande apokalyps. Faktum är att NASA varnade redan 2003 för en sprickor i jordens magnetiska fält som uppstår och står öppna i timmar, vilka lämna jorden sårbar för skadlig solstrålning.

Strax innan fåglarna i Beebe, Arkansas, föll på nyårsafton fångade en lokal väderradar upp mystisk turbulens ovanför flocken. Vädermannen i lokala TVn försökte förklara men hade inte sett något liknande. En kommentar till den sista länken försöker reda ut:

“The crack is rotating as seen in Auroral Activity Extrapolated from NOAA observations on the sun side of the earth were high energy particle enter the atmosphere and spread around to the dark side of earth and are distributed across the hemisphere then to space and create a snapping of magnetic field lines which can induce brief hi current and lighting. And as I recall we had a coronal hole and coronal ejection earth bound on the December 30/31 2010. Sense the timing of the fire works may have masted the lighting and thunder it is very possible that this event and other similar die offs could have been caused by the Crack in the Geo magnet shield and localized in areas of hi absorpsion on earth.”

»The Core«, typ. Jag vet inte. Det låter för bra för att vara sant. Å andra sidan har Tampa Bay Airport tvingats stänga sin största landningsbana för att skylta om på grund av att jordens magnetiska nordpol har flyttat sig, så något fishy is afoot.

Det har skapats en Google-karta som visar alla dokumenterade händelser av djurmassdöd den senaste veckan. På många sätt är det synd att det har förekommit incidenter i Europa och Asien, för annars hade det varit solklart vart vi skulle rikta blickarna: HAARP, förstås.

The High Frequency Active Auroral Research Program i Alaska är en magnet för konspirationsteorier. HAARP har beskyllts för att skapa jordbävningar, orkaner, kraschen av TWA Flight 800, stora elavbrott och lite annat. Den kopplas också ihop med Nikola Teslas deathray-forskning och är naturligtvis en het kandidat till djurmassdöden.

En testkörning under New World Orders befolkningsminskningsprogram som gick fel, kanske? Men, som någon påpekar i en tråd om fågeldöden på forumet AboveTopSecret:

“HAARP can only hit a local area and is old tech. The controllers had moved beyond HAARP and already into space based technology.”

Case not closed, med andra ord. Om man inte tror på National Geographic. Men de är väl styrda av någon? För som en forumpostare på länken ovan säger:

“Our wildlife is like the caged parakeet in the coal mine. When something this wide spread happens, something is amiss, no matter how the “authorities” decide to play it off to the public.”

 • Pingback: Tweets that mention Fågelmassdöden ur alternativa perspektiv | Beneath a Steel Sky -- Topsy.com()

 • Mikael

  Den Google-kartan skulle inte vara så intressant om den täckte in resten av året, och säg ett sekel bakåt. Med i runda slängar 100 rapporterade incidenter per år bara i USA, blir det lite svårt att se apokalypsen just i år… Haken är att vi flyttat in och satt oss bakom bildskärmar och glömt bort att naturen är svår att överleva i, framför allt på vintern, om man är så energikrävande, lättskrämd och grupptryckig som en fågel.

  HAARP är specialdesignad att slå ut folk med foliehatt. Pyramidkraften i den lilla foliehattstratten kokar deras hjärnor… Eller inte. Läs haarps egen faq. Kan också rekommendera http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/ om man har funderingar runt planeten och fenomen som jordens magnetfält. Den magnetiska nordpolen flyttar sig – jorden är inte en stavmagnet som man lekte med när man var liten, utan ett komplext dynamiskt system. Se t ex http://discovermagazine.com/1994/feb/inconstantfield341/

 • Pelle

  Mikael: Man ska inte förstöra en bra historia med fakta. =)

 • http://www.monotoni.se Billy

  I agree :)

 • http://facebook.com/Thinkingmachine Mikael

  Nej, det är ju klart, men då får man ju ta iiii lite.

 • Pingback: Konspirationer med en nypa salt | Beneath a Steel Sky()