Vince Clarke-mixen får 90-talet att verka okej

I gårdagens premiär av Musikguiden i P3 med Jenny Seth pratade vi en del om hur det tidiga 90-talet verkar vara på väg tillbaka in i klubbmusiken.

För ett par veckor sedan nämnde jag här på bloggen housenostalgin i Hercules & Love Affair-videon och sedan dess har även den ecstasydroppande videon till Chase & Status »Blind Faith« kommit och styrkt misstankarna om att 2011 egentligen är 1991.

I sändningen var jag ganska skeptisk mot den här utvecklingen, men efter att ha kommit hem i går kväll var jag tvungen att börja backtracka.

Och, grejen är… Halvt motvilligt inser jag att det finns ganska mycket bra saker, även om de är dolda i dunkel dimma av skräp. Kanske kan det bli ganska fint om det kommer tillbaka på samma vis som electroclashen gjorde med tidiga 80-talet, det vill säga med russina plockade ur kakan?

När jag gick igenom lite arkiv fastnade jag däremot främst för en gammal dänga som inte har så mycket med det tidiga 90-talets klubbmusik att göra, men som fortfarande är bländande bra. Och den är från 1991 så jag tror jag kan länka den i ett inlägg som detta utan att tappa den röda tråden. I och för sig… Som om brist på röd tråd någonsin hindrat ett inlägg förr på bloggen.

Fortran 5 – “Heart On The Line (Vince Clarke mix)”