Maximalism

Okej, den här sortens sommarplågor-to-be ska väl egentligen bara tigas ihjäl. Vi kommer ju att tröttna så enormt på den framåt industrisemestern ändå. Men jag kan inte hålla mig. LMFAO:s hit är så knäpp att jag måste försöka bena ut ett par lager här.

För det första, namnet: »Party Rock Anthem«. Tre av de klyschigaste poporden i en titel.

Hur det låter? Som mycket av allt. Feta jävla euro-stabs. Högsta växeln på Black Eyed Peas-manér. Josh Wink-knorriga ljud i de hårdare partierna. En rappare som låter som Snap! 1992 i versen. Soulsångerska i sticket, get up, get down, get your hands up to the sound.

När man börjar titta närmare på bandet LMFAO och vilka som döljer sig bakom dyker det upp en bisarr historia. Rapparen Skylar Gordy är brorson till Berry Gordy som grundade Motown. Och förra året blev Skylar avslängd från ett flygplan efter att ha hamnat i bråk med republikanska presidentkandidaten Mitt Romney. Sky hävdade att det var självförsvar, att Romney var den som attackerat honom först genom att ha försökt sänka honom med

ett vulcan grip (!).

Och hur toppar man detta i en video till låten? Självklart genom att göra en re-make av »28 Days Later«.

Det här med stringens och konceptualitet är inget för den här lagertårtan!

  • http://seoulwut.tumblr.com Tor

    …och ska vi snacka om den här nu-rave stylingen?

  • http://www.monotoni.se Billy

    Hahah, den var så in-my-face att jag inte såg skogen för alla träd. Många lager i tårtan, som sagt!