USA rustar för zombieapokalypsen

Amerikanska Center for Disease Control and Prevention, eller CDC som man brukar säga, har ofta spelat en viktig roll i populärkulturen. Det är de som för en kamp mot klockan för att hitta patient zero i virusfilmer. Det är CDC:s karantän som med fördel används som cover-up i exempelvis »X-Files«.

Men det som alla popkulturjunkies undrat är naturligtvis: Skulle denna mytomspunna myndighet kunna hantera viralkatastrofernas boss: zombieapokalypsen?

Bra fråga. Men de försöker i alla fall. På deras sajt postade de i går en guide med lista på saker att packa ned, och hur man ska agera. För, som de säger, det är lätt att skratta nu men om det händer gäller det att vara förberedd.

»If zombies did start roaming the streets, CDC would conduct an investigation much like any other disease outbreak. CDC would provide technical assistance to cities, states, or international partners dealing with a zombie infestation.«

Läs mer hos CDC: »Preparedness 101: Zombie apocalypse«.

Nu undrar vi naturligtvis: Vad gör Smittoskyddsinstitutet? Och krisberedskapsmyndigheten? Sitter de bara och skaver? För full beredskap här hemma föreslår jag Max Brooks »The Zombie Survival Guide: Complete Protection from the Living Dead« som obligatorisk grundskoleläsning och bildande av privatmiliser.

 • Per

   Ska man gå efter “The Walking Dead” så kan vi inte vänta oss mycket hjälp från CDC (eller motsvarande myndigheter), snarare tvärtom. Max Brooks it is!

  • http://www.monotoni.se Billy R

   Haha, eller hur! Även i Max Brooks andra mästerzombieverk World War Z är ju CDC tandlösa på grund av långsam byråkrati. Men kanske har de tagit cue från alla skildringar och vill bättra sig?

   Annars: 1. Cardio 2. Double tap 3. Beware of bathrooms 4.Wear seat belts

 • Pingback: Christians digest for May 17th | Christians lifestream()

 • http://twitter.com/kimgronqvist Kim Grönqvist

  Det är inte bara myndigheterna som förebereder sig: http://all-that-is-interesting.com/post/4956385434/the-first-zombie-proof-house

 • Pingback: Dör zombiegenren när vi tar zombies på allvar? | Beneath a Steel Sky()