Prata med maskiner

För ett par veckor sedan postade jag lite fragmentariska tankar om botar, ett inlägg vars rudimentära struktur fick Jimmy att föreslå att det var skrivet av botar, vilket naturligtvis hade varit fantastiskt meta och härligt. Riktigt så kul var det inte.

Men great minds think… host. Inte så jag menade: Döm om min förvåning när WNYC Radiolab kom med ett nytt avsnitt som heter »Talking To Machines« och handlar bland annat om just den sortens maskininteraktion som jag försökte ringa in. De går naturligtvis också på ett djupare plan och diskuterar vad vi kan lära oss om att vara människor genom att interagera med maskinerna.

Rekommenderad lyssning!

  • https://profiles.google.com/jonelf Jonas

    Ännu ett riktigt bra producerat avsnitt av Radiolab. Jag gillar att de inte klipper bort alla jobbiga misstag trots att det samtidigt är väldigt producerat. Man frågar helt enkelt inte en snubbe som heter Christian i efternamn om han är kristen, det gör man bara inte.

    • http://www.monotoni.se Billy R

      Precis, de hittar en jävligt mysig och tilltalande ton trots att de samtidigt presenterar tung vetenskap. Deras snack sinsemellan och tonen de har mot gäster (och saker de låter vara kvar som de flesta klipper bort) gör att det känns avslappnat och inkluderande trots att det är tunga frågor. Mkt bra.