Att skrapa på ytan

Härom veckan släpptes andra avsnittet av urban exploration-dokumentären »Crack The Surface«. I den formulerar aliaset Moses väldigt bra varifrån fascinationen för saker som jätteskyddsrummen i djupet kommer:

“People have an urge to explore their environment. If you grow up in the country, you want to climb the mountains and go in the woods. When we’re in nature, nobody think it’s strange. We all grow up with stories about people going into the wilderness, exploring the natural environment. But yet, somehow that’s taken as not natural in our urban environment. If you grow up in a city, you want to walk the streets, see the tunnels, explore the environment there too.”

Det är en klart sevärd doku. Avsnitt ett finns här. Avsnitt två:

Crack The Surface – Episode II from SilentUK on Vimeo.