En timme i Sinjin Hawkes skeva ljudvärld

Det var på Musikguiden i P3:s kontor i höstas. Jenny Seth ryckte hörlurarna i datorn och höjde volymen i högtalarna. Det handlade om Sinjin Hawkes helt vansinniga, pompösa instrumentalremix av DJ Khaleds »I’m On One«.

Det blev en av våra favoritlåtar på redaktionen. Jag vet inte hur många gånger vi spelade den i programmet, för den blev nästan lite av ett anthem. Och varje gång vi spelade den så rattade vi upp volymen i studion och stod och studsade bland syntmattor och bygg.

Sinjin Hawke är en i raden av unga, bleka sparrisar från Kanada som tar slöa hiphopbeats, skeva samplingar och futuristiska syntljud och fogar ihop det till något som är helt underbart.

Missa inte hans mixtape som nyligen släpptes för nedladdning på URB. En sällsynt fin timme i en värld av moderna ljud och långsamt gung.