Stjärnfarartechno och undergångsambient

mon0 - MonologJag har pratat om tyska mon0 vid ett par gånger tidigare här på bloggen. Men det är väl inte mer än rätt att göra det igen.

Det finns två sidor av mon0. Dels är han postapokalyptisk ambient och dels är han dubtechno för stjärnfarare. Och just nu är han aktuell med album från båda världarna, som vanligt släppta som gratis nedladdning på netlabels.

I januari kom »Colliding Textures«, ett nattsvart, dystopiskt album. Vi var mycket glada när vi fick använda det som soundtrack till temaavsnittet om singulariteten som vi gjorde i vår podcast. Det är nämligen det perfekta ljudet för när solen går ner över människan och maskinerna tar över.

I dag släpptes mon0s nya album, »Monolog«. Djup techno in i den kalla oändligheten. Bastrumma som knappt märks bakom kompakta lager av elektroniskt mörker.

  • http://twitter.com/Ha1varsson Robert Halvarsson

    Mon0 är fantastisk och unik i mina öron.  Jag är glad att jag, av en slump dessutom, stötte på någon som verkar få liknande upplevelser av dennes musik. För att vara pretentiös, vilket jag ändå tror att man får vara ibland, så vidrör jag verkligen evigheten genom de nästan tidlösa förflyttningarna av ljud. Att det distribueras fritt får anses vara ett tecken i tiden. Nätlabels är grejer det!

    Den allra mest rörande musiken har sedan länge övergivet de stora arenorna.