All in på Alien

Ellen RipleyMin entusiasm inför premiären av Ridley Scotts »Prometheus« har varit barnsligt stor. Alien-universumet är en plats som jag alltid haft en speciell plats i hjärtat för, inte bara på grund av filmerna men också på grund av långa nätter framför »Alien Breed« på Amigan i högstadiet.

Men filmerna är det jag har återkommit till många gånger, och när jag såg om dem inför »Prometheus« så gav det en utmärkt anledning att göra en djupdykning en gång för alla.

Som uppladdning för »Prometheus« spelade vi förra veckan in ett långt avsnitt av vår podcast Obiter Dictum, där vi går all in på »Alien«. Lyssna på det som uppvärmning. Och när du har sett »Prometheus«, ta dig gärna an vårt spoilerfyllda eftersnack med de första reaktionerna, och ett par ebbgrunda analyser.

För ett par år sedan hade »Prometheus« varit en utmärkt anledning för en lång drapa postningar här på BASS. Tyvärr har det blivit lite som någon varnade mig för innan jag började på P3: När man en gång börjat prata om sina favoritämnen är det aldrig lätt att gå tillbaka och skriva om dem.

  • Xantippe

    FÖRSÖK!!!